torsdag 15 oktober 2015

Vet du om att du sover för LITE?


Sov dig till framgång!
Ja så skrivs det i många av de olika sport- och fitness tidningar som kommer ut på marknaden. Sömnen är inte bara viktig för hälsan, utan också för hur andra människor uppfattar dig.

Går det inte riktigt som du vill på buggkursen, eller släpar du efter på tangolektionen eller line-dansen, Känner du dig lite allmänt seg så kan det säkert bero på att du sover för lite. Då skall du gå och lägga dig lite tidigare på kvällen. Svenska forskare har kommit fram till att sömnbrist får andra människor att värdera vår utstrålning mer negativt? Hur man nu forskat fram detta det vet jag inte men vi får v'l lita på de som gjort det, eller? Hur som helst kan detta ge bakslag såväl i privatlivet som i arbetslivet. Det sistnämnda kan de flesta av oss strunta i för den tiden är förbi och karriären avslutad. Forskarna vid Stockholms universitet tog bilder på 48 personers ansikten efter en natt med bra sömn, efter en natt helt utan sömn och efter två nätter med delvis sömnbrist. Därefter visades bilderna för en stor grupp personer.
Dessa fick sedan bl.a värdera hur attraktiva, friska och pålitliga personerna på bilderna såg ut. Om de utstrålade ledarförmåga och om de såg ut att vara bra medarbetare. Det visade sig att ju mindre personerna hade sovit och ju tröttare de såg ut, desto mer negativt blev de bedömda av andra.

När du nu läst klart detta gå och lägg dig och sov ett par timmar. Nästa vecka skall vi kolla upp lite hur utbudet av ekologiska varor är i de olika butikerna här i Torrevieja. Det kan ju bli något att bita i!

källa: Stockholms Universitet/Aktiv Träning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar