måndag 14 mars 2016

Det börjar röra på sig, nere på stan...


Den 20 mars skall våren komma till Spanien det har man berätta på flera ställen så vi som redan tycker att det är vår i luften och spatserar omkring i kortbyxor och linnen vi är lite för tidigt ute. Men faktum är att när mars månad gjorde sitt inträde i vår kalender så poppade det till även ute på stan. Några av de som väljer att uppleva våren och försommaren här nere har dykt upp, flera människor från ytterområdena runt staden åker in till stan under helgerna pch det är plötsligt mer liv och rörelse runt om i Torrevieja. Man märker det tydligast längst med strandpromenaden och ute på piren.

Tog mig en tur ner till båthamnen för att kolla läget. Club Nautico är det som har hand om båtplatserna och det finns 570 platser i den stora hamnen, skall kolla den mindre en annan gång. Hamnen är öppen året runt men det är nu i dagarna som det blivit lite extra liv då folk börjar göra sina justeringar, det målas och skrapas på de som har de finaste båtarna som kräver en oändlig tillsyn för att vara i toppskick. Allt för att se sin skuta ligga och blänka band plastbåtarna

Här finns allt som den båtburne kräver och visst vore det väl rätt så kul att ha en större eka liggande och guppa i medelhavet och när andan föll på så gled man ut på det salta vattnet. Givetvis skulle det vara spegelblankt och ekan försedd med en rejäl motor så man kom sig hem igen. Speciellt viktigt för en landkrabba som mig, som blir sjösjuk när det stormar i en film på TV:n.
Jag skall nog hålla mig på land tror jag, det är säkert bäst för alla.

Hur som helst visst blir det bredare leende i våra solbrända ansikte när vår Herre slår på lampan och ökar på med några grader solsken? Sedan har vi de kalla vindarna som just nu när vi längtar efter värme förstör en del av våra dagar. Men vi vill gärna ha tillbaka dem då det börjar rusa upp mot 40+ fast då brukar de inte dyka upp. Inte i fjol i alla fall. Å andra sidan är vi ju aldrig riktigt nöjda måste alltid ha något att klaga på.
Ut i luften med en nu och lägger er med näsan mot solen






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar