måndag 10 augusti 2015

Sitt inte hemma och uggla, ut med dig och må bättre....

Risken för många som väljer att flytta ner till solen och värmen är att man gärna anammar den spanska siestan för mycket. Man bli stillasittande och glömmer bort att röra på sig. Som tur är finns det många olika klubbar för oss nordbor där man erbjuder massor av aktiviteter för alla oavsett ålder och intressen.

Promenaden det viktigaste av alla motionsformer. Här erbjuds den gångvillige massor av olika alternativ man tar en sväng ut på piren nere i Torrevieja tur och retur och så hem till det väntande kaffet. Man kan ta en promenad ner till den fina naturparken i La Mata och strossa fram mellan de framsusande cyklisterna som kör som om de hade eld i baken. Glöm inte att ta med dig rejält med vatten för promenaden i kombination med värmen suger. En rundtur runt i Rposaleda för att bekanta sig med omgivningen funkar också!


Finalen i Costa Blanca Cup spelades på Rosaledas
 
banor 2014. Här lägger silvermedaljörerna ut
Spela boule, eller petanca som man också säger. Det finns massor av klubbar och runt omkring Torrevieja. En av de större och bättre finns just uppe i Rosaleda. Dessvärre verkar det var ont om nya platser för de som vill börja kasta kulor i sandlådan. Detta är en stor sport i Spanien och här arrangerar klubbarna både seriespel, tävlingar av olika de slag och det är en riktigt stark social sammanslutning inom boulen, den saken är klar. Själv spelar jag väldigt aktivt, flera dagar i veckan och mår fantastiskt bra av detta.


Dansa dig i form! Visst det låter som en dröm för en gammal jitterbuggare som mig. Varför inte slå till direkt och satsa på en riktig flamenco när ni ända tar steget ut i dansens värld. Kurser finns så det är bara att haka på. Fri dans och Rock´n Roll kan man få nere vid stranden bakom Dialprix. Några av klubbarna i stan de håller kurser i Tangons mystiska värld och det är väl inte fel att sväva fram med sin kinona i en rykande eldig tango till jul?

Ut och rör på dig, jag vet att ni behöver det allihop, så upp ur soffan, på med dojorna och börja förbättra ditt liv redan idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar