söndag 10 januari 2016

Spanska vintern ganska behaglig, än så länge...

Vi har nu traskat in en liten bit in i januari och 2016. Det var en skön känsla att kliva ner på plattan i Alicante och känna 16 grader plus komma emot en. Minus 10 var det när jag klev på planet i Göteborg.
Medan en ordentlig köldknäpp slagit klorna i hela Sverige så har vi förhållandevis ljumma vindar här nere för att inte tala om de soliga dagarna då vi både kan fälla upp tröj- och byxben i solskenet. Men...himlavalvet talar om för oss att det fortfarande är vinter även här hos oss. Vi väcks av sprakande färgade himlar på kvällar och morgnar, luften blir fortare sval och det tar en stund innan man känner att solen börjar värma.

Skall vi våga hoppas att att alla kylslagna ökenvindar håller sig borta från oss hela januari ut och sedan inte blir så hiskeliga genom februari heller. Efter detta vet vi ju att då kommer den sköna värmen tillbaka till oss och nya tider stundar.
Då skall altanerna börja städas, blomster skall sättas och tuktas, häckar skall klippas och visst, med handen på hjärtat skulle det inte skada med lite ny färg på muren eller till och med på hela huset?
Passa på nu och gå ut och ta lite fina bilder på de vackra himlarna och havet inte att förglömma, se så ut med er bara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar