söndag 24 januari 2016

En jobbar nio tittar på...Lite typiskt Spanien idag.

 Här är det frisering av stadens palmer på G. Det går relativt snabbt att snagga palmerna som nästan börjar bli lite för höga för att man skall komma upp med skyliften och sågar ner de döda bladen. 10 man stark styrka i gula västar snurrade runt palmerna medan en med motorsåg försedd man arbetade högst uppe i palmkronorna.

Parkerna runt Rosaleda tycker jag är i ganska fint slag jämfört med många andra i ytterområdena runt centrumkärnan i Torrevieja. Visst finns det en del mindre fint iordningställda och underhållna parker även här uppe men förhållandevis så är de flesta ganska välskötta.

När palmfrisörerna varit framme så ser palmerna ut som små snaggade pojkar. Nästa år är det dags igen och det ser ut som om palmerna växer runt 10-30 cm varje år. Det ser man när de gamla bladen tagits bort.

Det roligaste är att se hur många man som åker ut när det blir dags att klippa palmerna. Här den dagen då jag fotograferade det hela var det tio man som irrade runt medan en stod i skyliften och jobbade.
Det går snabbt och jag förmodar att de på marken tog hand om den gamla bladen och fraktade bort dessa, Några höll koll på trafiken och nyfikna åskådare så på ett eller annat sätt hade de en uppgift alla tio även om det bara såg ut som om det var en som jobbade.

Känner ni hur värmen sakta kommer smygande här hos oss. Medan Sverige drabbas av snö och isande vindar så värmer solen mer och mer under dagarna och även kvällarna får behagligare temperatur. Mer människor ute på serveringarna på kvällarna och stämningen stiger bland oss Skandinaver. T-tröjor mitt på dagen och korta byxben, bara en tröja på kvällarna och snart stoppar vi in all "lump" långt bak i garderoberna igen och tar fram sommarens outfit, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar