onsdag 2 september 2015

Snart dax att fälla ner byxbenen och ta fram den långärmade skjortan...

...kommer ni ihåg i början av september ifjol. Tror att det var den 5 september som det enorma åskvädret drog fram över hela Torrevieja.
Först åskade och blixtrade det i över en timme sedan  öppnade högre makter alla vattenkranar och hela stan med omnejd höll på att flyta bort.
Jag fick flera fina bilder både från åskvädret och från en halvt dränkt stad och visst var det en upplevelse att se så stora mängder vatten komma på så kort tid..


Möblerna på uteserveringarna flöt mkring och det bildades små forsar utefter gatorna. Folk både gående och cyklande trampade sig fram ibland med vatten upp till knäna. Alla verkade dock ta det hela med en nypa salt och det skrattades mer än det skälldes. Kolla bara tjejerna på moppen, de hade hur kul som helst där de susade fram så att vattnet stänkte.
Givetvis förorsakar sådana här mängder vatten en hel del skador också både inne i stan och utanför tätområdet. Vet flera som fått vatten ända in i vardagsrummet och det är ju mindre trevligt och man kan säkert hålla sig för skratt...

Efter skyfallet kom höststormen. Aktare vad det friskade på nere i centrum, ute på piren och längst med strandpromenaden utspelade det sig flera vilda scenario med vattnet som huvudaktör. Givetvis vat jag nere och förevigade en del av stormen och även den här gången blir man imponerad över naturens våldsamma kraftomställning. Från att ha varit sol- och baddyrkarnas paradis blir det plötsligt skrämmande allvarligt med blixtar som delar himmelen i två delar, vatten och vind som tar med sig och vräker omkull både stort och smått.
.

...men det här slipper vi nog i alla fall även i vinter. Visst är det vackert med rimfrostiga björkar som gnistrar i vårsolen? Men..vägen dit är både mörk, lång och isande kall. Några dagars åskväder och storm kan man stå ut med. Den svenska vintern har jag fått nog av och föredrar livet här nere i det varma landet. Hur gör du? Åker du hem och vallar skidorna eller kommer du hit när kvicksilvret sjunker där hemma?

Hur som helst visst har vi det bra, annars hade vi ju inte varit här för ingen av oss är väl deporterade av någon annan anledning än att vi gilla sol och värme? Var beredda med långbyxorna och en tunnare tröja, för även hit kommer vintern, men inte riktigt än och absolut inte lika lång och kall ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar