fredag 20 november 2015

Detta måste bara upplevas, nån gång!

Lilla Svensken upp i San Luis arrangerar sin k
ejserliga skaldjursbuffé några dagar per år. Är man då en älskare av havets läckerheter då måste man bara se till att vara där. Jag har varit där två gånger en gång i fjol och igår torsdag.

Här lägger Therese, Mikkes sambo och kallskänka av rang sista handen vid ett av borden. Olika röror lax i olika former, en soppa som fick alla som smakade att stå på tå och jubla, Kräftor, flera sorters räkor, stora fina musslor och massor av olika röror bland annat Mikkes specialare skaldjursröran som går direkt upp till den gastronomiska himmlen, utan att passera gå!

Fullsatt givetvis och detär både för mig och för många andra en under att Mikke och hans team kan klara av att laga denna gudomliga mat i ett kök som är ungefär lika stort som en normal svensk skrubb. Men han lyckas, gång efter gång och det är synd om alla som missar denna fantastiska buffé

Så nästa gång håll ögonen öppna om ni ser att han har en ny på G. Boka bord direkt även om ni inte snackat med kompisarna som vill följa med, annars får ni inte plats upp i San Luis.

Nu kan man se att även Spanien börjar ladda för julhelgen med allt som skall lysa upp staden när tomten skall komma. Vi skall ta en vända runt om i stan och kolla lite julpynt och lite julpyntade hus. Hur ser det ut uppe i Rosaleda är det någon av er som satt eller kommer att sätta extra snurr på girlanger, tomtar i entrén och glitter i citronträdet? Hör av er så kanske jag kan komma med kameran och föreviga det hela och visa hela världen vad fint ni har gjort. Näää...det räcker inte med några röda kulor i granen. Lite mer spets vill vi ha på dekorationerna.. Tycker du att grannen har det fint så skvallra till mig. Vore väldigt roligt om vi kunde få in lite pyntade hus hos oss här i Rosaleda, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar