tisdag 3 november 2015

Häxor, döden och vilda vampyrer...

Phu...nu har alla Halloween spöken, zoombies,häxor och hungriga vampyrer försvunnit. Det är bara skräpet efter festen som ligger kvar och skräpar på gatorna. Visst, det är alltid roligt att festa om och även här i Spanien festar man gärna. Detta rejält till och med för det finns alltid något helgon eller madonna man kan bygga festen omkring.


Blev inte imponerad i fjol av den så kallade paraden i centrala Torrevieja och den som gick genom stan i år var inte bättre den..
Däremot firas det mycket mer utanför stan. Nästan alla små barer och restauranger laddar upp och hemska figurer har man sett var man än stoppade in huvudet. Den vackra servitrisen på bilden serverade friska drycker uppe på San Remo i El Limonar och liknade figurer fanns det lite varstans. En kyss av den här damen och man var försvunnen för tid och evighet.

Sedan skall vi inte glömma bort alla privata fester i samband mat att pumporna skall sprängas. Jag vet flera som har gått på tomgång i går. En del har satt upp sina utskurna pumpor på grindstolpen har jag sett. Hattar med döskallar ligger lite här och där och sårskorpor och kulhål som förlorat fästegenskapen i tapen ligger och skräpar inne på tomterna.
Även en del fåglar har flyttat och en del har kommit tillbaka. Stora flockar ses fladdra över Torrevieja med omnejd. Sätter sig i palmtopparna och vilar en kort stund sedan fladdrar de vidare bort mot horisonten. Hemma i vinterlandet skrapar man bilrutor och tar på sig långkalsongerna....burrrr. Nu går vi ut och tar oss en kopp kaffe på altanen du och jag och vänder näsan mot solen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar