onsdag 21 oktober 2015

Ordning och reda i Guds hus i Torrevieja..

Glada målande damer ,ed sina aölster.
Tog mig en sväng till Svenska Kyrkan här om dagen. Där var det minsann full fart vill jag lova. Ett gäng mycket glada damer målade så det stod härliga till. Det var porträtt, landskap stilleben och vackra blommor lite hit och dit.
Ledare för dessa fantastiskt kreativa damer är konstnärinnan Nancy Grönholm.
Kaffe och ansjovismackor med ägg fanns det också, det enda som saknades var herden själv, Michael Franzen och hans hustru, diakonissan Susanne Franzén.
Men visst, jag slog honom en signal och fick reda på att den Svenska Kykan i Torrevieja blomstrar och att man även har full aktivitet på diakonifonden, som har som uppgift att samla in pengar för social verksamhet i kyrkans regi.

Det råder med anra ord full aktivitet och redan tisdagen den 27 oktober så har man Taizémässa med kvällsmat. För detta får man betala 6€. Söndagen den 1 november håller man en minnesgudstjänst där Coro Nordico medverkar. Med andra ord blir det fullt hus i kyrkan.
Vi kommer allt närmare Jul och den 29 november hålls Adventsgudstjänst i La Inmaculada. Även här bjuds man på sång av Coro Nordico.
-Vi som arbetar här på Svenska Kyrkan hälsar alla hjärtligt välkommen till oss, säger kyrkoherden Mikael Franzén.
Ett kyrkobesök kanske kan vara på sin plats nu när höst- och vintermörkret sänker sig över Torrevieja. Lite andlig spis mellan paella tallrikarna kan aldrig skada...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar