tisdag 6 oktober 2015

Valet blev enkelt. De valde Rosaleda Fastigheter när de slog till...


-Hej, och välkommen säger Björn och Annika Johansson när de öppnar dörren till sitt spanska hem på C/Dr Waksmans gata 37 uppe i Rosaleda. Adressen där de skall njuta av livets sötma den dag pensionen faller in. -Men vi njuter redan nu i fulla drag, säger Annika och tar mig med ut på terrassen. Björn sitter och jobbar på sin dator men kommer snart och gör oss sällskap.

Björn och Annika har väl som de flesta av oss som valt att lämna vinterlandet inte minst under den kalla, mörka och långa vintern suttit hemma och planerat, titta och läst i broschyrer kollat med vänner och bekanta, men inte riktigt fått "tummen ur" som man brukar säga. Likadant var det för paret från Kode utanför Kungälv, de hade en plan, men visste inte riktigt hur och när den skulle sättas i verket.
Nu blev det så att goda vänner hade köpt ett hus av Rosaleda Fastigheter och de ville att Björn och Annika skulle komma ner och hälsa på. Bara bekanta sig med Torrevieja, den lilla staden med det fantastiska klimatet. Sagt och gjort. Björn och Annika packade en väska och reste ner utan några som helst funderingar på att köpa sig ett hus. Efter några dagar med sina goda vänner, lite rundturer runt i omgivningen, sköna bad i havet och några husvisningar av Maria och Leo så klickade det till när man öppnade dörren på Dr Waksmans gata 37.

-Det bara sa klick, när vi öppnade dörren och klev in i huset, säger Annika och skrattar gott. -Vi pratade en stund, Annika och jag och innan jag visste ordet hade hon köpt huset säger Björn och lägger armen runt Annika. De har två sovrum och stort vardagsrum med ett fantastiskt fint kök. Bad och två toaletter en uppe och en på nedre plan. En stor och fin uteplats med en stor terrass där Björn nu planerar att sätta upp ett bubbelbad. Solen skiner och att de valde att göra som sina goda vänner, köpa huset via Rosaleda Fastigheter det var en självklarhet. -Vi har fått all den hjälp vi behövt, allt gick smidigt och snabbt utan några som helst problem med all pappersexercis som krävs. Helt fantastiskt och det är här som paret från Kode skall leva livets goda dagar den dagen då pensionen träder i kraft. Det är ett par år kvar tills dess men under tiden så pendlar man
-Avståndet hit, 3,5 timmar med flyg från Landvetter är ju ingenting och man blir aldrig strandad för man kan både åka bil och tåg hit ner, säger Björn. Han driver eget företag med en kompanjon (förmodligen blir han snart husägare i Spanien med) och jag får inte glömma att även Annika är egen företager inom tapetserar branschen. Just nu jagar hon febrilt efter en ny symaskin för hon tänker allt se till att ha lite att göra här nere med.
Jag tackar för mig och vi skall se om jag får chansen att träffa fler glada hus eller lägenhetsägare framöver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar