söndag 6 december 2015

Julbordet satt som en smäck i julmörkret!

Dags för att stoppa i sig lite julbordsmat. Givetvis var Rosaleda Fastigheter snabbt ute bland julbords restaurangerna och valet föll på MATBODEN som är både en butik och en restaurang.
Det hela började med lite skumpa utanför bilbaren och idel glada utrop hördes över havet när vi utbringade första skålen.
I samlad trupp stegade vi sedan in och tog oss en glögg ute i entrén, lite russin och ett papparkakshjärta gjorde att man blev extra snäll denna dag.

In i den goa värmen och dóften av jul. Åh...en tung suck när man fick lite julkänsla redan innanför dörren och bordet var redan dukat och det vara bara att slå sig ner. Drickat serverades och mamma Johansson hon tog täten med sin tallrik i högsta hugg. Snart skrammlades det av ivriga bestick och skinkan, sillen, ägghalvorna och köttbullarna åkte ner av bara farten. En nubbe skall det vara på ett julbord och så blev det även här. När sista skvätten skulle ner och Maria och vi andra stämde upp med "Hej tomtegubbar" då fick våra mäktiga tongångarna grannarna vid bordet bakom oss att försynt titta ner på sina tomma tallrikar efter att ha trasslat sig igenom "Helan går"

Våra damer med bra bröststöd, en trio grova gubbar och en sopran som trallade med på engelska fick taket att lyfta och snapsen försvann med ett litet vickande på nacken.



Mamma Johansso hon bangar aldrig ur. Här laddar hon upp
Hela det glada gänget samlat på MATBODEN för att käka julbord
Sedan blev det kaffe, ris A la Malta eller om det var ris A la Torrevieja, skit samma det gick ner med lite sura kiwi, jättestora vindruvor och två polkagrisar. Då beställde Leo in en liten mörk rom.
Tack så mycket för en fantastiskt fin middag i goda vänners lag...
Äntrade min lånta cykel och swissade hem till El Limonar II på några minuter. Konstig att det gick dubbelt så fort hem är dit. Måste ha varit revbenspjällen eller vindruvorna?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar